Vlasi și Prăjitura pentru Zina Ștere - Claude Ponti

epicentru stock
epicentru id 9786306505012
274 леев

Autor: Claude Ponti

Ilustrator: Claude Ponti

Traducător: Carmen Tiderle

Vârsta recomandată: 5–9 ani

Format: 24 × 33 cm/ carte cu coperta cartonată

Număr de pagini: 44

Anul apariției: 2022

ISBN: 978606505012

Editura Portocala Albastră


Puisorii se pregatesc pentru o zi speciala: aniversarea bunei lor prietene, pe nume... Zina Stere. In frunte cu Vlasi, puisorul mascat, ei prepara cu migala o spectaculoasa prajiturna, un tort urias in forma de castel. Vor folosi apa de la cei mai buni Grobineti, lapte muls de la Marea Vaca Imensa, ciocolata adusa tocmai din mina de ciocolata, zahar fin de pe varful muntilor si alte ingrediente nastrusnice. Zece zile mai tarziu, la ora 1:25 si 67 de secunde fix, Zina Stere isi poate intampina invitatii. O multime de personaje indragite de-a lungul timpului de copii se vor infrupta din cea mai irezistibilicioasa prajiturna care a existat vreodata.

Construita in jurul unei teme indragite de orice copil - petrecerea aniversara -, presarata cu imagini bogate si in ton cu umorul textului, Vlasi si prajiturna pentru Zina Stere se dovedeste o lectura inepuizabila. Jocurile de cuvinte, neologismele inventate, numele ingenioase ale personajelor sau surprizele ascunse in ilustratii nu starnesc doar rasul, ci si curiozitatea, reprezentand totodata o poarta spre nesfarsite discutii si descoperiri.
 
"Cand eram mic, nu-mi placeau cartile pe care le puteai citi doar o data. Asa ca mi-am dorit sa creez o carte la care copiii sa se poata intoarce iar si iar", afirma Ponti. In albumele sale, reuseste negresit ceea ce si-a propus.

Traducere din limba franceza de Carmen Tiderle.