Străbunicul meu, Emil Racoviță - Andreia Petcu, Eugen Berlo

epicentru stock
epicentru id 9786068986104
159 леев

VÂRSTA: +5 ani

Povestea fantastică a Mariei, o fetiță care pornește într-o călătorie imaginară pe urmele străbunicului ei, Emil Racoviță

Emil Racoviță a fost primul român care a ajuns în Antarctica, la sfârșitul secolului XIX.

Cartea spune povestea Mariei, o fetiță care pornește într-o călătorie imaginară pe urmele străbunicului ei, Emil Racoviță. Maria se întâlnește cu pinguinii, focile, balenele și orcile – animalele pe care le-a studiat străbunicul – și descoperă lucruri noi despre vântoasa Antarctică.

Sub forma poveștii, copiii află informații despre animalele de la Polul Sud, despre expediția la care a participat Racoviță și despre nava Belgica.

Povestea fantastică a Mariei și a străbunicului său a fost imaginată de Andreia Petcu. Andreia este de formație biolog, are un doctorat în energetică și iubește știința, așa cum a iubit-o și Emil Racoviță. De zece ani susține ateliere de educație pe teme științifice pentru copii, pornind de la povești și experimente. Aceasta este prima carte scrisă de Andreia.

Cartea a fost ilustrată prin tehnica linogravurii de artistul Eugen Berlo. Eugen Berlo a studiat matematica și arhitectura și are o susținută activitate de pictor și sculptor. Aceasta este prima carte ilustrată de Eugen.