Povestea cu lupul - William McCleery

epicentru stock
epicentru id 9786068986388
163 леев

VÂRSTA: +7 ani, +10 ani, cărți fără vârstă

Seară de seară, tatăl îi spune băiețelului său de 5 ani o poveste. Doar că tatăl vrea să adoarmă copilul cu povești plicticoase, iar copilul vrea povești palpitante, așa cum este povestea cu lupul.

Michael este un băiețel de 5 ani căruia îi place să-l audă pe tatăl său inventând povești seara, la culcare. Tatăl vrea să-l adoarmă pe Michael cu povești cuminți, dar Michael vrea povești palpitante, pe care să le asculte cu sufletul la gură. Cere insistent povestea cu lupul Waldo, inventată de tatăl său într-o seară și devenită rapid un hit. Iar tatăl nu are încotro, ci inventează noi și noi întâmplări cu lupul Waldo – și nu doar la culcare, ci și în timpul excursiilor sau plimbărilor.

Cu ce se ocupă lupul Waldo în poveste? Ei bine, Waldo dă târcoale unui coteț de găini și reușește să o prindă pe găina Curcubeu. Dar ori de câte ori e pe punctul de a o mânca, copilul intervine în poveste și îl roagă pe tată să salveze găina și să prelungească povestea.

Apărută pentru prima dată în 1947, cartea lui William McCleery deschide colecția MicRoman a editurii noastre, dedicată cărților cu capitole și cititorilor independenți, care citesc primele lor (mici) romane.

Ilustrațiile cărții sunt semnate de grafic designerul Dan Dulău, iar macheta originală a cărții (și a colecției MicRoman) îi aparține lui Andrei Tache de la Fabrica de Design.