Firul de aur sau istoria lumii vazută prin urechile acului - Kassia St Clair

epicentru stock
epicentru id 978-606-8977-50-8

Kassia St Clair a studiat la Bristol și la Oxford vestimentația feminină și în mod special vestimentaţia dedicată balu­­rilor mascate din secolul al XVIII-lea. A publi­cat nenumărate articole despre cultura designului în reviste de prestigiu ca The Economist, Telegraph și Times Literary Supplement. Este autoarea bestsellerului Culorile şi viaţa lor secretă, apărut la Baroque Books & Arts.

„ÎȚI DAU CAPĂTUL UNUI FIR DE AUR; DOAR DEAPĂNĂ-L:
TE VA CONDUCE LA POARTA RAIULUI.“
WILLIAM BLAKE, Jerusalem, 1815

Totul a început de la un nod. Și de la firele vechi de 30 000 de ani, de la țesăturile de in din Egiptul antic la Drumurile Mătăsii, de la fiicele lui Zeus, Clotho, Lachesis și Atropos, care perso­nificau destinele torcând, depănând și curmând firul vieții, până la  împărătesele din China, la Richard Inimă de Leu și la Bing Crosby, de la gulerele de dantelă care îi scoteau din minți pe puritani până la denimul care cutreieră pământul într-un amor nesfârșit și cretoanele care au stat în spatele Revoluției Industriale, de la primul pas al sclavilor fugari de pe plantații la primul pas al omului pe Lună, de la Masquerada de secol XVIII la cucerirea Everestului și la fibrele create în laboratoare Hi-Tech. Trecut, prezent și viitor, bucurie și surprindere, într-un buchet inteligent împletit cu Firul de Aur.

„Nu vezi cum păianjenul țese o pânză atât de fină, încât omul nu poate s-o copieze?… Arta aceasta este născută, nu învățată.“ – SENECA, Scrisori către Lucilius, scrisoarea 121.

Kassia St Clair
colecţia savoir-vivre
traducere: Ines Hristea
135 x 210 mm; 448 pp.
broşată cu clape
ISBN 978-606-8977-50-8