Omida mâncăcioasă - Eric Carle

epicentru stock
epicentru id 9789738843875

Grupa de vârstă: 0–6 ani

18 × 13 cm/ carte cartonată integral, cu pagini de diferite forme (ștanțate)/ 16 pag. 

ISBN: 978-973-88438-7-5/ An apariție: 2007

de Eric Carle

O poveste despre speranță

O mică omidă iese din ou, foarte înfometată, şi porneşte la drum să caute de mâncare. Luni găseşte un măr, marţi mănâncă două pere, miercuri trei prune şi aşa mai departe, până sâmbătă când deja o doare burtica de cât de mult a mâncat. Îşi revine ronţăind o frunză fragedă şi verde… Se retrage apoi foarte obosită în cocon şi doarme două săptămâni. Când se trezeşte şi iese din cocon se transformă într-un minunat fluture.

        

   

Ediție bilingvă, română-engleză

 

Paginile cartonate, cu decupaje şi cu colţuri rotunjite transformă această carte într-o adevărată jucărie, atractivă şi rezistentă.          

        

Omida mâncăcioasă
(The Very Hungry Caterpillar) este una dintre cele mai de succes cărţi ilustrate publicate vreodată, un adevărat simbol al copilăriei.” (New York Times) 

        

 

Omida mâncăcioasă

        

 

        

Această poveste despre o mică omidă care se metamorfozează într-un minunat fluture, dezarmantă în simplitatea ei, a fost apreciată de generaţii la rând de copii, părinţi şi educatori. Este iubită pentru mesajul de speranţă, pentru colajele cu minunate combinaţii de culori sau găurelele ce marchează drumul omizii şi stimulează degetele micuţilor cititori să o descopere, începând totodată şi călătoria în extraordinara lume a cărţilor.   

               

„Acum 40 de ani, în timp ce experimentam făcând găurele cu un perforator în hârtie, mi-am imaginat un viermişor care roade pagina şi astfel s-a născut ideea cărţii. Pentru mine, Omida mâncăcioasă este o poveste despre speranţă şi mă bucur foarte mult că este iubită în toată lumea. Sper ca această poveste să continue să încânte cititori de toate vârstele şi-mi doresc ca mesajul ei  să încurajeze cât mai mulţi copii să crească şi să se dezvolte în mod pozitiv.” Eric Carle, 2009