Cartea meseriilor disparute - Mircea Stanciu, Diana Margareta Cepleanu

epicentru stock
epicentru id 9786068986296

VÂRSTA: +7 ani

12 meserii dispărute sau pe cale de dispariție, prezentate prin uneltele lor, anecdote istorice și meditații asupra formelor lor contemporane.

„Cartea meseriilor dispărute” vă propune o călătorie în timp, pentru a descoperi douăsprezece meserii dispărute sau pe cale de dispariție: sacagiul, copistul, împăratul, haiducul, meșterul, croitorul, hangiul, vraciul, ciobanul, învățătorul, povestitorul și singuraticul.

Ce a dispărut din ele? De ce este important să ne gândim la aceste dispariții? Cum mai vorbesc ele vremii noastre?

Prezentarea fiecărei meserii pleacă de la contextul ei istoric, dar urcă rapid spre înălțimi poetic-filozofice. Fiecare meserie este ilustrată printr-un personaj arhetipal, construit din obiectele specifice meseriei sale. Tonurile de roșu și verde ale ilustrațiilor evocă o lume veche și prețioasă, destrămată la nivel istoric, dar recompusă la un nivel mai profund, al simbolurilor atemporale.

Pictorița Diana Margareta Cepleanu a onorat acest proiect editorial cu arta sa de excepție, mulându-se perfect pe stilul solitar-introspectiv al autorului Mircea Stanciu.

„Cartea meseriilor dispărute” răspunde într-un mod neașteptat la întrebarea clasică a copilăriei: ce voi fi când mă fac mare? Ea face parte dintr-o serie de alte două cărți de același autor, dedicate marilor întrebări ale copilăriei: „Cartea cuvintelor dispărute„, dedicată limbajului, și „Cartea omuleților”, dedicată personalității copiilor.