Unchiul Elefant de Arnold Lobel

epicentru stock
epicentru id 9786068996783
179 леев

Grupa de vârstă: 3-7 ani

15 x 23 cm / carte cu coperta cartonată / 64 pag.

ISBN: 9786068996783 / An apariție: 2023

Traducere de: Florin Bican

Puterea vindecătoare a poveștilor

Micul Elefant a rămas singur. Părinții săi au plecat într-o călătorie pe mare și nu se mai știe nimic despre ei. Până va veni vreo veste, de Micul Elefant are grijă Unchiul Elefant. Acesta are mai multe riduri „decât are un copac frunze“ și, ca orice elefant bătrân și înțelept, știe să găsească drumul spre inima Micului Elefant.

Cu răbdare și umor, Unchiul Elefant creează un joc, un cântec sau o poveste din orice și reușește să-i aline Micului Elefant tristețea. Zilele petrecute împreună se încheie când sosește vestea cea bună pe care o așteptau cei doi – părinții au fost găsiți și se întorc – și se transformă în sufletul Micului Elefant într-o amintire frumoasă despre prietenie și speranță.

„Poveștile vindecă, ne spune Arnold Lobel, acest autor multipremiat, în Unchiul Elefant, una dintre cele mai sensibile și profunde cărți despre despărțire, teamă și tristețe – dar și despre compasiune și bucuria lucrurilor simple.“ — Publishers Weekly

Unchiul Elefant, de Arnold Lobel

Arnold Lobel (1933–1987) a fost un autor și ilustrator american, creatorul a numeroase volume de povești și povestiri destinate copiilor care se află la primele încercări de a citi singuri. Povestirile sale sunt adevărate bijuterii literare, realizate cu finețe și umor subtil în jurul unor întâmplări uneori extraordinare, alteori cât se poate de obișnuite, dar întotdeauna legate de valori importante care trebuie transmise copiilor: compasiunea, răbdarea, curajul, perseverența, puterea imaginației și, nu în ultimul rând, dorința de a-i ajuta pe ceilalți și de a fi fericiți împreună.