UHU! Ghid de reeducare a părinților - Ionela Hadârcă

epicentru stock

„Cine a spus că părinții sunt cei care trebuie să-i educe pe copii, și nu invers?”. Ionela Hadârcă trezește curiozitatea cititorilor săi și lansează cartea sa „UHU! Ghid de reeducare a părinților”. 

Uhu Ciuf-de-Pădure, o bufniță înțeleaptă (și foarte modestă), își petrece timpul comparând viața familiei sale – formată din soție, doi pui și bunicii – cu cea a familiei Tartinescu, care locuiește în blocul de lângă pădure și astfel trage cele mai ințelepte și neașteptate concluzii despre cum își educă părinții copiii.
Dar cine a spus că doar părinții și bunicii sunt cei care îi pot educa pe copii? Uneori, e posibil (ba chiar trebuie) să fie invers!
Savurați o lectură de seară, în timpul căreia veți afla și părerea celor mici despre lucrurile pe care credeți că nu le observă.


— Este în curs de apariție o a doua carte. Ce dizabilitate națională abordează?

— Nu e o dizabilitate națională, e o trăsătură caracteristică a părinților de pretutindeni, care apelează la ipocrizie, neconsiderându-se vinovați (ca și în cazul mitei la care recurgem, liniștindu-ne că altfel nu era chip, și că noi, de fapt, nu suntem oameni răi). Sună înfricoșător, dar conținutul e destul de cruțător. Dar nu vreau să stric surpriza.

- Ionela Hadârcă, în cadrul unui interviu al ZdG

Vezi aici interviul


Autor: Ionela Hadârcă
Ilustrații: Leonid Gamart
Editura: Prut
Domeniu: Literatură pentru copii
Limba: Română
Anul ediției: 2021
Ediția: I
Pagini: 64
Tip coperta: tare
Format: 220x220, legat
ISBN: 9789975545914