CULORILE. PASIUNE ȘI MISTER

epicentru stock
epicentru id 978-606-8977-66-9
451 леев

LUMINĂ ȘI CULOARE, UN REGAL AL OPERELOR DE ARTĂ ÎNTR-UN ERUDIT TOUR-DE-FORCE

„Când voi găsi o culoare mai întunecată decât negrul, o voi purta cu un zâmbet luminos.“ COCO CHANEL

O explorare profundă, încântător ilustrată, a culorilor în operele de artă, în registrul lor simbolic, vizual, literar, poetic, istoric și științific. O conversație plină de spirit și culoare.

Scrisă strălucit, cercetată exhaustiv și tipărită desăvârșit, o sărbătoare creatoare pentru ochi, minte și inimă. Încântătoare, captivantă și plină de umor rafinat, luminează neașteptat universul culorilor și creația lor în sanctuarul operelor de artă.

De la Homer la Picasso și Vrăjitorul din Oz, de la John Baldessari, Van Gogh, Schilling, Giotto și Monet la Nabokov, James Joyce, Oscar Wilde și Marco Polo, de la Pissarro, Turrell, Chanel, Malevich, Frank Stella la  Arthur C. Clarke și Lord Byron, de la Kandinsky, Zola, Proust, Baudelaire, Borges, Rimbaud și Matisse la Henry James și Goethe, o carte despre lumina culorilor.

Lucrarea este realizată în parteneriat cu Tipografia R.A.Monitorul Oficial – brandul care ne vorbește despre cărți... unice.

Autori

David Scott Kastan este profesor la Yale University și autor a prețioase lucrări de literatură și arte vizuale.

Stephen Farthing este artist plastic și menbru al Royal Academy of Arts din Londra și Emeritus Fellow of St. Edmund Hall la University of Oxford.


Autor: DAVID SCOTT KASTAN

Traducător(i): INES HRISTEA

Ilustrator: STEPHEN FARTHING

Colecție: savoir-vivre

Tip copertă: CARTONATĂ

Format: 135 x 210 mm

Numar pagini: 296 

Interior: Carte color

An apariție: 2020

ISBN: 978-606-8977-66-9