Tot ceea ce ati dorit sa stiti despre regi si nu ati indraznit sa intrebati niciodata

epicentru stock
epicentru id 978-606-8564-71-5
177 леев

Din anul 1999 este casatorit cu printesa Irina Verena de Hessa, nepoata prin­tului Christoph de Hessa si stranepoata reginei Elisabeta a II-a. 

Impreuna au trei copii: Maria-Letitia, Maximus Carolus Joachim Maria si Valentin Polykarp Joseph Maria. Sunt descendenti directi ai reginei Victoria si stra-stra-stranepoti ai printesei

Margareta de Prusia, mezina imparatului Frederic. Din pricina confesiunii lor catolice, copiii au fost exclusi de la succesiunea la tronul britanic.

Cum devii rege? • De ce regele nu are voie sa fie prea intelept? De fapt, de ce poarta regii coroana? • Exista diferente de rang intre regi? • Trebuie neaparat ca regii sa locuiasca in palate? • Ce fac regii cand sunt en famille? • De ce regii se dau in vant dupa absurditati? • Regii sunt politicosi si cand vine vorba despre sex? • Cum se poate agata un print mostenitor? • Ce tine regina in poseta? • Si alte secrete regale • De ce nu au regii carti de credit? •Cum trebuie sa moara un rege?
 

     Fragment din volum:

    “Queen Victoria a inteles primejdiile casatoriilor in cadrul familiei cu mult inainte de descoperirea ingineriei genetice. Intr-o corespondenta cu fiica ei cea mare Vicky, mama lui Wilhelm al II-lea (si stra-strabunica a sotiei mele) spunea: „Mi-as dori foarte mult sa gasim vreo cativa printi si printese cu ochii negri pentru copiii nostri. Imi vine mereu in minte ce repeta dragul meu Papa, ca in familia noastra nu poate patrunde sange proaspat decat prin mici imperfectiuni ale descendentei... Mereu acelasi par blond si aceiasi ochi albastri si sangele devine atat de limfatic... Nu e bine sa nu tinem seama de vorbele lui Papa, gandeste-te cum repeta: «Avem nevoie de putin sange tare.»"

    Putin probabil ca regina Victoria sa fi avut idee ce anume nu era in regula cu sangele familiei regale engleze, atunci cand scria aceste randuri. Cercetarile din zilele noastre sunt capabile sa mearga mult mai departe. In anii saizeci a aparut o carte esentiala care trateaza aceasta tema: George III and the Mad Business, de Richard Hunter si Ida Macalpine. Potrivit tezei lor, George al III-lea (1738-1820), stramosul hanoverian al reginei Victoria, considerat nebun in istorie, nu suferise nici de psihoza, nici de schizofrenie, ci de porfirie, tulburare metabolica provocata de incest. Unul dintre simptomele care insotesc aceasta maladie ar fi si aparitia unor accese de dementa. De atunci, medicii si istoricii au revenit asupra defectelor genetice ale casei Hannover-Windsor, fara sa ajunga, pana in final, la un rezultat concludent. Istoricul britanic John C.G. Rohl este cel din urma care a incercat sa demonstreze ca toti urmasii reginei Victoria sunt susceptibili de porfirie. Pentru asta insa, ar avea nevoie de analiza scaunului unor descendenti in viata, boala putand fi diagnosticata pe baza unei enzime din excremente. Cum Queen Victoria a avut noua copii, care s-au inmultit harnic cu totii, exista acum peste opt sute de urmasi (printre care, si de aceea trebuie sa pastrez o rezerva asupra subiectului, si copiii mei). Investigatia profesorului Rhl s-a blocat, deoarece niciunul dintre descendenti nu s-a aratat dispus, pana in momentul de fata, sa-i puna la dispozitie excrementele sale. Nu a marsat decat tatal lui Ernst August von Hannover, dar mai degraba in bataie de joc, caci i-a trimis lui Rhl o proba ce provenea de la unul dintre oaspetii sai. In pofida unor cereri cat se poate de politicoase, seful actual al casei Hanovra, printul Ernst August, a refuzat, dupa cum era de asteptat, toate solicitarile de acest fel.”

An aparitie: 2017

Colectie: Noblesse

Editie: Necartonata

Format: 210x140

Nr. pagini: 222

Traducator: Mihai Moroiu