Pandora-M

Editura Pandora M a luat ființă în anul 1995, cu un portofoliu care conținea literatură clasică și contemporană, dar și publicistică și eseuri.


Imaginea Editurii Pandora M a fost inițial legată, pe de-o parte, de publicarea marilor autori rebeli de la începutul secolului XX (Antonin Artaud, Henri Michaux, Jean Genet), pe de altă parte, de descoperirea noilor voci ale literaturii contemporane (Sylvie Germain, Annie Ernaux, Yann Apperry). În scurt timp, cea mai cunoscută colecție a editurii a devenit Funky Fiction, în cadrul căreia opere ale unor autori precum Frédéric Beigbeder, Jay McInerney, Hitomi Kanehara, Niall Griffiths, Helen Walsh și Richard Milward promovau imaginea individului contemporan.


Păstrându-și dezideratul de a promova scriitori importanți care vor deveni clasicii de mâine, dar adaptându-se în același timp la evoluția dinamică a pieței de carte, portofoliul Editurii Pandora M include, în prezent, următoarele colecții:


Literary Fiction: o colecție care își propune să reunească vocile cele mai noi și mai puternice din literatura mondială și să aducă cititorilor români lecturi de înaltă clasă, romane care au fost distinse cu premii prestigioase și autori reprezentativi pentru cultura începutului de mileniu: Elena Ferrante, Jérôme Ferrari, Stephen Kelman, Jennifer Egan, Audur Ava Ólafsdóttir, Steve Hely etc.


LITERATI este cea mai nouă colecție din cadrul editurii Pandora M și se adresează cititorilor între 8 și 13 ani pasionați de lectură, curioși, aventuroși, inteligenți. LITERATI le aduce povești fabuloase, eroi și eroine de neuitat, aventuri care au ca protagoniști preadolescenți, dar și volume dedicate de cultură generală și dezvoltare personală.


Colectia PanDA: O selecție de cărți ilustrate, ficțiune și nonficțiune pentru copii de la 2 la 12 ani, care le vor satisface atât curiozitatea, cât și dorința de a cunoaște lumea. Selecția PanDA este diferită de celelalte colecții de pe piața editorială românească prin aceea că fiecare titlu este combinația ideală de text și ilustrație, pentru că am avut grijă să căutăm cei mai talentați ilustratori și cele mai frumoase texte.