Cartego ar vrea să vă facă cunoștință cu un artist… talentat, ar fi puțin spus. Elena Bria este o pictoriță născută în Republica Moldova, la Chișinău. La vârsta de 11 ani, Elena și-a început studiile la Liceul de Arte din Chișinău, parcurs care a continuat cu admiterea ulterioară a acesteia la Academia Imperială de Arte la Saint Petersburg. 




Arta Elenei nu are limite sau frici când vine vorba de dimensiuni și magnific. Tablourile acesteia te cuceresc prin impunătoarele forme, culorile reci, inspirate din distantul dar imensul Petersburg. Formele și umbrele îți joacă ochiul prin pânzele ce miros a ulei de in și te atrag prin roșul, negrul sau albastrul de bază utilizate de pictoriță în tablourile acesteia.




Pe lângă faptul că Elena a reușit cu succes să cucerească publicul de acasă, aceasta se poate mândri cu faptul că picturile ei au călătorit peste mări și tări. Tablourile îi sunt expuse atât în Europa: Olanda, Italia, Germania, Elveția, Rusia, cât și peste ocean, în America, Taiwan, China. 




Secțiunea Cartego ArtShop începând cu 8 Aprilie va găzdui câteva dintre picturile Elenei Bria. Vă îndemnăm să vă înarmați cu masca de protecție și să nu ezitați să admirați viziunea artistei asupra lumii, gândurilor, emoțiilor! 

Frumos va salva lumea, zicea Dostoievski, așadar ce spuneți, vă lăsați salvați alături de Cartego?