Codul culorilor - PAUL SIMPSON

epicentru stock
epicentru id 9786068977980

„Cere-i unui copil să-ți deseneze o mașină și, cu sigurață, mașina lui va fi roșie.“ Enzo Ferrari

 

Un compendiu caleidoscopic al celor unsprezece culori esențiale și explorarea secretelor lor, care au dat formă evoluției noastre ca specie, ne-au persuadat în politică și în cultură și ne-au permis să ne exprimăm sau să ne oprimăm libertățile personale. Codul culorilor guvernează cu migală fiecare hotărâre pe care o luăm, de la pantofii pe care îi purtăm și mașinile pe care le conducem până la operele de artă pe care le adorăm, de la stigmatizarea pălăriilor verzi în China la frumusețea dramatică a florilor de cireș din Japonia, de la secretul teribil al straniei culori a mumiilor la istoria revoluționară a roșului, de la veșmântul negru al răzbunării regale la albul purității contemporane. 

 

O distribuție pestriță de actori, artiști, chimiști, compozitori, stomatologi, dictatori, creatori de modă, regizori de film, zei, muzicieni, mistici, fizicieni, poeți, șarlatani, tigri, mari industriași și un curcubeu alert peste o lume a culorilor în sfârșit înțeleasă.

Autor

Paul Simpson este autor de scrieri despre cultură. Este jur­nalist premiat și a lansat cunoscuta revistă lunară de fotbal FourFourTwo, editează periodicul Design Council și publică articole în Financial Times,
Campaign și Wanderlust. Cărțile sale de până în prezent au fost consacrate peliculelor-cult movies, lui Elvis Presley și J.R.R. Tolkien. Fascinația lui pentru culori s-a născut în momentul când și-a cumpărat un costum galben și i s-a spus că nu poate să-l poarte la birou.

 


Autor
PAUL SIMPSON
Traducător(i)
INES HRISTEA
Colecție
SAVOIR-VIVRE AQUARELLE
Tip copertă
CARTONATĂ
Format
135 x 210 mm
Număr pagini
424
Interior
CARTE COLOR
An apariție
2022
ISBN
978-606-8977-98-0