Crocodilul Ghena si prietenii sai - Eduard Uspenski, Ivan Kraveț

epicentru stock
epicentru id 9786068986043

VÂRSTA: +7 ani

O carte-cult despre prietenie din literatura rusă pentru copii.

„Crocodilul Ghena” este una dintre cele mai frumoase cărți despre prietenie din literatura rusă pentru copii.

Într-o bună zi, crocodilul Ghena se trezește la ușă cu un animăluț ciudat și greu de identificat, care poartă numele de Ceburașka. În urma unor vizite neașteptate și deloc obișnuite, Ghena și Ceburașka ajung la concluzia că toată lumea are nevoie de un prieten. Cel mai simplu mod de a împrieteni făpturile singure ar putea fi construirea unei Case a Prieteniei. Simplu, dar nu ușor, căci orice poveste are întotdeauna un personaj care pune bețe în roate: bătrâna Joben și șobolanul ei dresat, Lariska.

„Crocodilul Ghena” a fost scrisă de unul dintre cei mai cunoscuți autori de limbă rusă pentru copii, Eduard Uspenski, și a apărut prima dată în anul 1969 și este una dintre cărțile clasice ale copiilor. S-a vândut în milioane de exemplare în Rusia și a avut un răsunet major în culturi precum cea suedeză sau japoneză. Animația cu același nume, din perioada sovietică, a transformat personajele cărții în figuri cult ale universului copilăriei.

Ediția de față este complet nouă ca traducere și ilustrații. Universul vizual al cărții „Crocodilul Ghena și prietenii săi” este semnat de Ivan Kraveț, ilustrator din Ucraina.