Cuvinte alese DUMITRU CONSTANTIN DULCAN

epicentru stock
epicentru id 9786067979428
300 леев

Categorii: Filosofie, Raftul autorilor români

Limba: Romana

Data publicării: 2022

Editura: Scoala Ardeleana

Tip copertă: Paperback

Nr Pag: 274

Colectie: Serie de autor Dumitru Constantin-Dulcan

ISBN: 9786067979428

Dimensiuni: H: 20cm | l: 13cm

... suntem cu toții rezultatul unei rațiuni care traversează întreaga existență de la astre până la ultimul grăunte de nisip.

Avem cu toţii o singură rațiune: aceea de a fi în acord cu intenţia primă a creației - indiferent de modul în care ne interpretăm originea. Dispunem acum de argumente ştiinţifice prin care înţelegem că nu suntem singuri într-un univers indiferent și rece la patimile şi suferinţele noastre, că nu ne-am născut întâmplător, ci cu un rost bine precizat. Fiecare dintre noi îşi ocupă locul său în Univers, în virtutea unei gândiri înscrise dincolo de noi. Acest rost ne conferă motivaţia de a fi și calea de eliberare, de salvare.

Într-un sens mult mai larg, eu văd conştiinţa ca pe o matrice primară, un câmp cuantic, deci cu suport energetic, modulat în informația exprimă toate potențialitățile morfogenetice şi funcționale, nu numai ale creierului, ci ale întregului organism. Este evident că se exprimă, la modul conștient, prin creier, dar prin componentele sale, care țin de ceea ce numim inconştient, este prezentă la nivelul tuturor celulelor noastre. Întreaga noastră structură, de la celule la organe și sisteme, este doar anatomie. Ceea ce le animă, le imprimă o funcționalitate, deci viață, este câmpul conştiinţei noastre, care pune chimia să funcționeze, ADN-ul să se implice, anatomia să se mobilizeze.