Broscoiul din fântână - Alvin Tresselt, ilustrații de Roger Duvoisin

epicentru stock
epicentru id 9786068996790
220 леев

O poveste despre curiozitate și deschidere, curaj și depășirea propriilor limite, dar și despre cum obstacolele pe care viața ni le scoate în cale ne pot face mai buni, mai puternici și mai fericiți.


Micul broscoi trăiește de când se știe în adâncul unei fântâni și e fericit. Pietre de jur împrejur, acoperite de mușchi, un ochi de apă în mijloc în care poate să înoate în voie, un petic de cer și gâze care se aventurează nesăbuite în fântână și din care mănâncă pe săturate — asta e toată lumea, crede broscoiul.

Dar atunci când, din cine știe ce pricină, fântâna seacă și gâzele nu mai vin atrase de licărirea apei, broscoiul nu are încotro și trebuie să părăsească fântâna care l-a adăpostit. Oare ce se află dincolo de „capătul lumii“? Călătoria micului broscoi îl va purta nu numai spre descoperirea unei lumi mult mai vaste decât putea să-și imagineze, ci și spre întânirea cu alte ființe: o vacă, o pasăre, animalele pădurii – fiecare cu părerea lui despre ce este „lumea“ și unde se termină. Cine are dreptate?

Alături de micul broscoi, copiii vor descoperi că, pe drumul spre cunoașterea de sine, pot învăța multe din confruntarea – inevitabilă, dar în același timp fertilă – dintre părerile proprii și ale celorlalți.
 

Un broscoi neștiutor poate fi fericit singur în adâncul unei fântâni. Dar un broscoi înțelept?


Broscoiul din fantana, ilustratii de Roger Duvoisin


„Această carte este o comoară. Una dintre marile întrebări ale existenței – cât de mult adevăr este în felul în care percepem lumea? – este propusă copiilor într-un mod atractiv și pe înțelesul lor. Ilustrațiile rafinate ale lui Duvoisin se îmbină perfect cu semnificațiile profunde ale poveștii.”
The New York Review of Books


ALVIN TRESSELT (1916-2000)
este autorul a peste 50 de cărți pentru copii, care s-au vândut împreună în peste un milion de exemplare. A fost, de asemenea, redactorul revistei pentru copii Humpty Dumpty și redactor-șef și vicepreședinte al Parent’s Magazine Press între anii 1967–1974.


ROGER DUVOISIN (1900–1980) este originar din Elveția. I-a plăcut dintotdeauna să deseneze și a fost încurajat în copilărie de mama sa, pictoriță, și de tatăl său, arhitect. A făcut studii de artă și design, iar în 1927 a emigrat în Statele Unite ca să lucreze ca designer într-o companie de produse textile. După ce această companie s-a închis, s-a decis să abordeze alt domeniu și i-a venit ideea să publice o carte pe care o scrisese și ilustrase pentru fiul său. I-au urmat alte titluri datorită cărora a devenit, în scurt timp, foarte cunoscut. A creat peste 40 de cărți și a colaborat ca ilustrator la aproape 140 de titluri scrise de alți autori. A fost distins, printre altele, cu Caldecott Medal și Caldecott Honor Award. Original, cu un simț remarcabil al compoziției grafice și culorilor, cu mult umor și talent narativ în textele sale, Roger Duvoisin este și azi unul dintre cei mai iubiți autori de literatură pentru copii.