Primii ani de școală. Șapte pași simpli pentru o copilărie de succes în perioada școlară - Hedvig Montgomery

epicentru stock
198 леев

Seria Parentingul magic este, din 2018, în topul norvegian al cărților de nonficțiune și este în curs de traducere în 23 de țări.


Cum poți ghida un copil ajuns la vârsta la care vrea să facă totul singur, dar încă are nevoie de apropierea ta? Care e cel mai bun mod de a-l ajuta să se descurce la teme, să gestioneze vechile și noile prietenii și să facă față diverselor provocări din viața școlară, precum bullyingul sau teama de a vorbi liber în fața clasei? În fine, indiferent că ai mai mulți copii sau poate chiar un școlar cu nevoi speci­ale, cum îi ajuți să-și con­troleze emoțiile care stau să explodeze, acum că se apropie pubertatea? Volumul de față îi ajută pe părinții copiilor de ciclu primar și gimnaziu să le ofere un mediu sigur în care să-și poată încerca forțele și să se cunoască mai bine, be­neficiind de un bun start către adolescență și că­tre tot restul vieții.


„Acesta este un volum important pen­tru părinții care au copii de vârstă școlară. În timpul primilor ani de școală, responsabilitățile părinților devin mai diverse și mai dificile, iar cartea de față explică prin ce va trece un părinte în această perioadă, dar și cum va putea face față obstacolelor specifice." — HÅVARD TJORA, specialist în științele educației


„Cartea lui Hedvig Montgomery pleacă de la faptul că părinții nordici au învățat să ia în serios vulnerabilitățile, înțelepciunea și reacțiile explozive al copilului. A fost o plăcere s-o citesc, pentru că evită analizele psihologice prea abstracte și merge direct la esențial, la ceea ce părinții trebuie să știe pentru a se putea bucura pe deplin de singura relație personală menită să dureze o viață întreagă." — JESPER JUUL, autor de bestselleruri de parenting
Hedvig Montgomery, psihoterapeut de familie cu peste două decenii de experiență clinică, este autoarea seriei Parentingul magic și ține seminarii de educație parentală în cadrul organizației Famlab.


Editura Trei a publicat deja primele trei cărți din această serie, considerată noua biblie de parenting din țările nordice.


Seria Parentingul magic a autoarei norvegiene Hedvig Montgomery include următoarele 5 titluri:


1. Parentingul magic (Trei, 2018)

2. Timpul miracolelor: 0–2 ani (Trei, 2019)

3. Anii de grădință: 2–6 ani (Trei, 2020)

4. Primii ani de școală: 6–13 ani (Trei, 2021)

5. Vremea adolescenței: peste 13 ani (în curs de apariție la Ed. Trei)


CUPRINS


Ascultă-ți inima

Marele proiect intitulat „Cine sunt eu?"


CEI ȘAPTE PAȘI

1 Atașamentul

2 Sentimente puternice

3 Limite și consecințe

4 Lucrează asupra tiparelor tale comportamentale și de gândire

5 Când lucrurile scapă de sub control

6 Ai grijă de relația de cuplu

7 Lasă-i libertate copilului tău


MARILE TEME

Școala și profesorii

Temele pentru acasă

Blestemul bullyingului

Duceți cu voi povestea copilului

Cum să-i vorbeti școlarului tău? Alimentația și somnul

Anxietatea la copii

Jocurile video și rețelele sociale

O sexualitate sănătoasă

Copiii cu probleme speciale