Calea învingătorului. Cum să crești șansele copilului tău de a reuși în lumea de mâine - Richard Rende, Jen Prosek

epicentru stock
117 леев

Lumea în care trăim este tot mai schimbătoare. Tehnologia progresează rapid, valorile se transformă, apar şi dispar profesii cu o viteză uluitoare. Cum am putea pregăti astăzi copilul, pentru lumea în care va trăi mâine, când, poate, ceea ce preţuim astăzi, mâine va fi dat uitării?

Părinţii oscilează adesea între permisivitate şi exigenţă, neştiind care este strategia educaţională optimă pentru viitorul copiilor lor. Să-l scutim de orice efort şi de orice responsabilitate? Să-l înscriem la cursuri opţionale, în speranţa de a-i deschide cât mai multe drumuri? Să insistăm pe disciplină şi materiile şcolare?


În Calea învingătorului, cei doi autori recurg la numeroase exemple din viaţa de zi cu zi și cercetări de ultimă oră şi, într-un stil alert şi atractiv, oferă soluţii simple. Părinţii nu numai că se vor bucura mai târziu de roadele eforturilor lor, ci vor reuşi, prin intermediul activităţilor desfăşurate împreună cu copiii, să crească coeziunea dintre ei şi aceştia.


Jen Prosek este fondatorul şi directorul general al Prosek Partners, una dintre cele mai mari firme independente de relaţii publice din Statele Unite.


Richard Rende, este psiholog în domeniul dezvoltării, cercetător, pedagog şi consultant. Ca profesor la Brown University, a coordonat multe studii de amploare despre parenting şi dezvoltarea copiilorCuprins

Dedicaţie

Introducere

1. Programaţi pentru a explora

2. Educaţi să fie creativi

3. Să creștem copii optimiști

4. Ce înseamnă să știi să profiţi de ocazie

5. Oameni de acţiune

6. Abilităţi interpersonale

7. În slujba celorlalţi

Epilog

Mulţumiri

Note și bibliografie

Despre autori