Anii adolescenței. Șapte pași simpli pentru a reuși în educarea copiilor în vremea independenței (13-19 ani) - Hedvig Montgomery

epicentru stock
222 леев

Odată intrat în tumultul adolescenței, copilul tău pare că vrea să dărâme tot ce ați construit până atunci împreună. Tu nu mai ești punctul său de reper, cel căruia îi cere sfaturi și la care vine să se plângă. Și, în fond, chiar așa trebuie să se întâmple. În același timp, nu uita că adolescentul tău nu e încă suficient de copt pentru a se descurca de unul singur. Dă-i de înțeles că ești acolo, că-l vei ajuta și îl vei înțelege – chiar dacă în puținele momente în care e dispus să te asculte, îți vine mai degrabă să-l cicălești. Păstrează deci legătura afectivă cu adolescentul tău și fii pregătit să-l susții atunci când se teme că nu destul de bun, când suferă din dragoste sau când se confruntă cu singurătatea, cu tentația alcoolului și drogurilor sau cu hărțuielile online.

Hedvig Montgomery, psihoterapeut de familie cu peste două decenii de experiență clinică, este autoarea seriei Parentingul magic și ține seminarii de educație parentală în cadrul organizației Famlab. Seria celor cinci cărți traduse la Trei este considerată noua biblie de parenting din țările nordice.


CUPRINS

Ușa închisă
Marele proiect

CEI ȘAPTE PAȘI
1 Legătura
2 Limite și consecințe
3 Sentimente grele
4 Lucrează asupra tiparelor tale de reacție
5 Ai grijă de relația dintre voi
6 Atunci când situația scapă de sub control
7 Dă-i copilului tău libertatea de care are nevoie

MARILE TEME
Sporovăiala este importantă
Poartă cu tine istoria copilului
Școala
Ecranele și rețelele de socializare
Hărțuirea — lupta pentru integrare
Somnul și stresul
Sexualitatea îmbobocește
Mâncare, corp, înfățișare
Consumul de alcool
Petrecerile adolescenților
Atunci când situația devine extrem de grea