Îngerul bunicului - Jutta Bauer

epicentru stock
150 леев

VÂRSTA: +5 ani, +7 ani, cărți fără vârstă

O carte simplă și profund emoționantă despre nepoți și bunici, dureri și bucurii, viață și sens.

Îngerul bunicului este o carte-bijuterie. Nu o spunem noi, ci o spun toți cei care au ținut-o în mână și au simțit că nu e o poveste pe care o citești în mod obișnuit.

Este o carte care începe cu un bunic și un nepot. Bunicului îi place să povestească. A avut o copilărie amuzantă și aventuroasă, ca orice copil. A supraviețuit foametei, războiului și a muncit pentru cei dragi. La sfârșitul vieții, bunicul îi lasă moștenire nepotului cel mai prețios dar: bucuria de a trăi și încrederea că viața are sens. În toată povestea lor, deși fără să-l numească cineva, apare mereu un înger: îngerul bunicului. cel care l-a ferit, l-a încurajat, l-a salvat în ultimul minut, l-a ținut în brațe. Acest înger îi rămâne moștenire nepotului.

Sunt rare cărțile care reușesc să le spună copiilor, cu un minim de cuvinte, o poveste profundă despre viață și moarte. Iată că Jutta Bauer reușește! Minimalismul ei grafic și capacitatea de a sintetiza idei majore în povești aparent simple fac ca „Îngerul bunicului” să fie una dintre cele mai emoționante și senine cărți pentru copii despre viață și moarte, despre bucurie și suferință, despre bunici și nepoți.

Cartea a fost nominalizată la prestigiosul Premiu German pentru Literatură de Tineret. În 2010, Jutta Bauer a câștigat, de altfel, Premiul Hans Christian Andersen pentru întreaga operă. Mai multe despre Jutta Bauer, una dintre cele mai însemnate ilustratoare germane.