Ernest și Celestine la picnic - Gabrielle Vincent

epicentru stock
epicentru id 9786068986142
171 леев

VÂRSTA: +3 ani

Ernest i-a promis lui Celestine că vor merge la picnic, dar ziua se anunță ploioasă și Ernest vrea să renunțe la picnicul promis.

Mâine e zi de picnic! Celestine și Ernest se bucură și fac pregătiri împreună, dar iată că în dimineața mult așteptată începe să plouă. Picnic pe ploaie?… Celestine e foarte tristă, însă Ernest știe cum să iasă din încurcătură.

Ursul Ernest și șoricica Celestine sunt printre cele mai îndrăgite personaje din literatura europeană pentru copii. Ilustrate în acuarelă, poveștile lor surprind întâmplări din viața oricărui copil: micile bucurii sau dezamăgiri, pierderea unei jucării, capriciile zilnice. Textul simplu și puterea evocatoare a imaginilor pastelate fac din seria „Ernest și Celestine” o capodoperă de mare sensibilitate și o primă școală a vieții pentru micii cititori.

Gabrielle Vincent este pseudonimul sub care a publicat cărți pentru copii pictorița belgiană Monique Martin (1928-2000). În anii ’80, Monique Martin s-a dedicat cu pasiune ilustrației de carte pentru copii și a devenit creatoarea unor albume memorabile, printre care „Le petit Ange à Bruxelles”, „Un jour, un chien” și, desigur, seria „Ernest și Celestine”.