Camera cu minuni - Sergio Ruzzier

epicentru stock
epicentru id 9786068986128
155 леев

VÂRSTA: +3 ani

Povestea obiectelor (aparent) inutile care ne înfrumusețează viața.

Bun venit încă o dată în universul inconfundabil al lui Sergio Ruzzier. Vă așteaptă creaturi suprarealiste mai mici sau mai mari, spații misterioase și vaste, care amintesc de pictura italiană sieneză, dar și umorul fin și ușor melancolic al unui artist de excepție.

„Camera cu minuni” spune povestea unui hârciog simpatic și strângător. Hârciogul are nume de savant și ochi de artist. Se numește Pius Pelosi și colecționează obiecte găsite pe drum – banale pentru ceilalți, dar inspiratoare pentru el. A pregătit o cameră specială pentru ele și a numit-o Camera cu minuni.

Din toată colecția, Pius Pelosi îndrăgește cel mai mult o pietricică oarecare. Cea mai banală și neînsemnată pietricică. Asaltat de musafirii care îi spun că e urâtă, Pius Pelosi o aruncă. Va descoperi curând însă că a pierdut mai mult decât o simplă pietricică.

„Camera cu minuni” este o prețioasă poveste filozofică despre bucuria de a face ceea ce îți place. Este o poveste despre artiști și despre lucrurile neașteptate care îi inspiră. La fel cum este și o poveste despre înțelepciunea de a nu pleca urechea la ceilalți atunci când inima îți spune altfel.

Sergio Ruzzier este scriitor și ilustrator italian. A locuit vreme de peste 20 de ani în Statele Unite, unde s-a consacrat ca autor și a beneficiat de o bursă de creație din partea Fundației Maurice Sendak. Reîntors în Italia, Sergio Ruzzier continuă să imagineze povești în stilul său grafic inconfundabil, aflat undeva la intersecția dintre banda desenată americană și școala sieneză de pictură.