Iubi - Igor GUZUN

epicentru stock
epicentru id 9789975874816
150 леев


„Iubi” este o carte de poezie a lui Igor Guzun, ce poate fi rezumată cu aceste rânduri: „Să-i deschizi celuilalt sticlele și ușile / Este mai palpitant decât să-i dăruiești stele de pe cer. / Să-i încălzești omului drag mănușile / Înainte ca acesta să iasă în ger.” Este o carte de dragoste. Matură. Și dragostea, și cartea.

„Jocuri de cuvinte neașteptate, răsturnări semantice imprevizibile, metafore îndrăznețe, imagini care țâșnesc din cuvinte ca aburul de cafea din cană, emoții răscolitoare, care se desprind din aceste imagini, precum fluturii din viermii de mătase, trăiri căpătând valoare doar când sunt spuse celuilalt sau când sunt raportate la celălalt, celălalt precum apa într-o fântână, iar fântâna fiind limbajul, care la rândul lui e o reflexie a luminii și a dragostei - toate astea le poți descoperi în poezia adunată de Igor Guzun în noul său volum de versuri „Iubi”.

O poezie a vârstei, o poezie a unei vârste mature, o poezie în care cel mai frumos vis e să îmbătrânești împreună cu celălalt, o poezie în care IUBI dă sens vieții trăite și IUBI este însăși poezia și viața.” — Dumitru Crudu, scriitor