Umbra vântului - Carlos Ruiz Zafon

epicentru stock
epicentru id 9789734635825

Autor Carlos Ruiz Zafon
Traducere Dragoș Cojocaru 
Editura Polirom
Colecția Biblioteca Polirom 
paperback, 488 pag.
ISBN 9789734635825


Ne aflăm în Barcelona anului 1945. Într-o dimineață cețoasă, domnul Sempere, proprietar al unui anticariat din inima orașului vechi, își duce fiul, Daniel, la Cimitirul Cărților Uitate, o clădire impunătoare, veche și sumbră, plină de volume ale unor autori necunoscuți sau uitați, cărți aduse de oameni care au ținut să le ferească de părăsire, de indiferență sau de la dispariție. Potrivit tradiției, cine intră pentru prima oara trebuie să adopte o carte. Dintre miile de tomuri, Daniel se simte atras de Umbra vântului de Julian Carax, un roman misterios pe care, ajuns acasa, îl citește în aceeași noapte dintr-o suflare. În anii următori, Daniel se pomenește implicat într-o serie de intrigi și de crime, trecând prin numeroase primejdii pentru a salva cartea de anumite persoane. În același timp, el se lansează în cercetarea amănunțită a biografiei autorului, cel putin la fel de enigmatică și de stranie precum romanele sale.

„Dacă ați crezut cumva că marele roman gotic a murit odata cu secolul al XIX-lea, Umbra vântului o sa va facă să vă răzgândiți. Un roman de primă mână, plin de capcane, de intrigi care se desfac unele din altele.” (Stephen King)

„O aventură fantastică, un roman scris parcă de Jorge Luis Borges în stilul Numelui trandafirului. Zafon are grijă să dozeze iubirea, magicul, crimele si nebunia astfel încât să-l captiveze până și pe cititorul cel mai sceptic. Diabolic de bun!” (Elle)

„Umbra vântului este, în fond, o scrisoare de dragoste adresată literaturii și cititorilor la fel de pasionați de povești precum tânărul erou al cărții.” (Entertainment Weekly)