Aria - Nazanine Hozar

epicentru stock
epicentru id 9786064009302
Autor Nazanine Hozar
Traducere Ruxandra Ana
Editura Trei
Colecția Fiction Connection 
paperback, 512 pag.
ISBN 9786064009302


"Un Doctor Jivago al Iranului." - Margaret Atwood

In Iran, in 1953, un sofer pe nume Behrouz gaseste un bebelus abandonat pe o alee. Cand adopta fetita si-i pune numele Aria, nu stie cat de profund ii va schimba viitorul orfana cu ochii albastri.

Pe masura ce creste, Aria este prinsa intre trei femei pe care soarta le-a adus in situatia de a-i fi mame: sotia lui Behrouz, care o bate; bogata vaduva Fereshteh, care-i ofera adapost, dar nu-i poate oferi si dragoste, si Mehri cea nevoiasa, ale carei secrete vor schimba tot ce credea Aria ca stie despre viata ei.

In acelasi timp, Teheranul este framantat de cumplite schimbari. Circula zvonuri despre un cleric inflacarat exilat la Paris, pe nume Khomeini, care pare sa ofere un nou viitor tarii. In mijlocul agitatiei, Aria se indragosteste de un baiat armean, surprins in tabara gresita a revolutiei. Si curand va fi si ea antrenata intr-o revolta care va schimba pentru totdeauna destinul tarii si al oamenilor ei.

"Aria este o odisee feminista, despre o fata in vremuri complicate, la izbucnirea revolutiei din Iran. Un roman istoric echilibrat si dramatic, cu rezonanta in prezent."-John Irving

"Coplesitor, cinematografic si, ah, cat de captivant!"-Sunday Telegraph

"Te lasa cu inima grea si, totodata, plina de speranta."-Sunday Times