Sapiens. O istorie grafică. Volumul I. Nașterea omenirii - Yuval Noah Harari

epicentru stock
epicentru id 978-973-46-8309-3

Autor Yuval Noah Harari
Traducere Lucia Popovici
Editura Polirom 
hardcover, 248 pag.
ISBN 978-973-46-8309-3


Primul volum al unei istorii ilustrate a omenirii avînd la bază bestsellerul lui Yuval Noah Harari devenit o carte-fenomen la nivel mondial

În Nașterea omenirii, un Yuval ficțional ne invită să-l însoțim în palpitanta aventură numită istorie, cutreierînd pămîntul alături de o sumedenie de personaje pestrițe. Ei se detașează de vacarmul lumii noastre inundate de informații, fac un pas în spate și privesc imaginea de ansamblu: istoria speciei noastre de la începuturi pînă astăzi. Pe parcursul explorărilor, o întrebare nu le dă pace: cum a ajuns o maimuță neînsemnată stăpîna planetei, capabilă să fisioneze atomul, să zboare pe Lună și să manipuleze codul genetic?

Formatul grafic le propune cititorilor un nou tip de explorare intelectuală și artistică a trecutului. Evoluția oamenilor este reimaginată ca un reality-show. Prima întîlnire dintre sapiens și neanderthalieni este examinată prin intermediul capodoperelor artei moderne. Extincția mamuților și a tigrilor cu dinți-sabie e repovestită ca un film polițist. Haideți să-i cunoașteți pe neanderthalieni, pe atotputernicul Doctor Fiction și pe cei mai răi criminali în serie care au existat vreodată – și să aflați de ce sîntem cu toții captivi în visul unor oameni morți demult!