Știu ce gândești - Thorsten Havener

epicentru stock
epicentru id 978-606-8977-65-2
177 леев

Thorsten Havener este expert în limbaj corporal și în strategii mintale, un genial observator al comportamentului uman și un desăvârșit cavaler al gândurilor.
A studiat filologia, franceză-engleză, la Saarbrücken Universität. Din 1986 a avut mii de spectacole, conferințe, cele­bre emi­siuni TV cu maximă au­diență și turnee cu casa închisă în Germania, Austria și Elveția. Este autor de bestselleruri cu peste un milion de exemplare vândute și traduse în șaisprezece limbi.

GÂNDURI, GESTURI, INTENȚII ȘI PRIVIRI ,
INTUIȚIE ȘI SIMȚIRE, MAGIE ȘI SUBTILITATE:
PUTEREA DE A CITI GÂNDURILE,
DE LA O MARE TAINĂ LA O DESĂVÂRȘITĂ ARTĂ.

Dar, mare atenție, dacă oamenii ar ști ce gândesc alții despre ei, nu ar mai exista nici patru prieteni în lume, spunea Blaise Pascal.

„Sunt cât se poate de onest, vă povestesc o mulțime de detalii din viața mea personală și vă împărtășesc o mulțime de experiențe și de așteptări, cu scopul de a vă iniția în arta mea, în arta de a citi gândurile.“ – THORSTEN HAVENER

prima impresie • corpul trădează gândurile • vorbire fără cuvinte • efectul limbajului intuitiv • puterea autosugestiei • limbajul creează realitate • cele mai de seamă cuvinte magice: sau, pentru că, nu, de fapt, poate, deși, vă spun sincer..., tu, mereu, iarăși, niciodată, oricând, cu plăcere, ce ar fi dacă • verbal power: manipulare subtilă, intuiție corectă, complimente bine plasate • cum să schimbăm trecutul • experimentul amintirii• puterea clipei

Hrănește-ți mintea cu gânduri bune și îndrăznețe, pentru că niciodată nu vei ajunge mai sus decât gândești.

„Un polițist a ieșit din tură în jur de ora 19 și s-a oprit la supermarket, să cumpere câte ceva pentru cină. După ce a coborât din mașină, s-a îndrep­tat spre magazin prin parcare și a remarcat un automobil care i s-a părut oarecum ciudat. Habar nu avea ce anume nu era în regulă, dar instinctul îi spunea că nu se înșală. Atunci și-a sunat colegul care era de serviciu în acea zonă și l-a rugat să verifice. După câteva minute, colegul i-a confirmat că bănuie­lile lui erau întemeiate: numărul de înma­triculare nu corespundea tipului de vehicul, iar în acea după-amiază se reclamase furtul lui. Alertați, câțiva alți polițiști s-au deplasat imediat în acel loc și au reușit să-l rețină pe șofer exact în momentul în care voia să intre în mașină. În cursul interogării, șoferul a recunoscut că a furat plăcuţele de înma­triculare și autovehiculul, cu intenția de a comite un jaf, a doua zi. Fapt dovedit și de ustensilele găsite asupra lui.
„Cum de a avut polițistul acea presimțire? După o intensă concentrare și observații atente, a dezlegat misterul: privise automobilul doar din spate. Și văzuse că pe numărul de înmatricu­lare se adunaseră insecte strivite. Nimic neobișnuit pentru o mașină, pe timp de vară – dar asemenea insecte nu pot fi descoperite decât pe plăcuța de înma­triculare din față!“

„Foarte semnificative sunt accesoriile pe care le poartă o persoană: un pandantiv cu inițiale ori cu un nume? Verighetă? Poate un inel cu sigiliu pe care este incrustată prima literă a numelui? Și ceasul? Rolex? Ori Swatch? Este un Rolex original sau ceva ieftin, venit din Turcia? Asta devine tot mai dificil de stabilit, dar de cele mai multe ori se poate constata din restul vestimentației dacă omul cheltuiește mii de euro pentru un ceas sau dacă un asemenea obiect ar fi mai degrabă o inconsistență stilistică în ce-l privește. Sfatul meu: concentrați-vă asupra pan­tofilor. Sunt cumva prăfuiți sau dintr-o imitație ieftină de piele? Atunci nici ceasul nu este original.“

„Fratele meu a luat odată cu el în mașină motanul familiei, când s-a dus să-l aducă pe tata de la cabinet. Când tata a deschis portiera, motanul a sărit din mașină și a fugit. Cabinetul se afla la circa cinci kilometri de locuința noastră. Deși motanul nu mai fusese niciodată la cabinetul de stomatologie al tatălui meu (nici n-ar fi existat un motiv!), iar clădirea se afla în centrul localității – un cartier extrem de nepri­mitor pentru pisici –, a apărut după câteva zile acasă la noi, lihnit de foame. Cum a găsit drumul? Nimeni nu a reușit să explice până acum!“

Thorsten Havener
colecţia savoir-vivre
traducere: Mihai Moroiu
Imaginea copertei: Thorsten Havener / © Sammy Hart, thanks to the Author’s generosity
135 x 210 mm; 184 pp.
broşată cu clape
978-606-8977-65-2