Psihologia culorilor - Karen Haller

epicentru stock
epicentru id 978-606-8977-30-0
346 леев

FASCINATIA CULORILOR, DE LA OMUL DE CRO-MAGNON LA MICHELANGELO

Imi doresc ca toti oamenii sa poata vorbi fluent limba culorilor, de la joie de vivre la sobrietate, pentru ca, daca stii sa le spui ca le iubesti, si ele te vor iubi pe tine. Sa traiesti o viata colorata nu inseamna sa te imbraci din cap pana-n picioare ca un papagal, ci sa fii cinstit cu tine insuti si sa-ti exprimi adevarata personalitate. - KAREN HALLER

Karen Haller este o autoritate internationala in domeniul psihologiei aplicate a culorilor, fiind specializata in coloristica de brand, de interior si personala. Dupa ce a studiat culorile vreme de peste douazeci de ani, Karen sustine ca acesta este un subiect extrem de generos si de complex, cu efecte extraordinare in viata cotidiana, dar si in sfera afacerilor. Povestea ei de dragoste cu culorile a inceput in copilarie, cand, fiind pusa in fata unui snop de creioane colorate, marea ei problema a fost « Ce culoare sa folosesc mai intai? » In esenta, asta este intrebarea la care raspunde Karen si in prezent, invatandu-ne cum sa alegem culorile, in functie de personalitatea si de dorintele pe care le avem.  N-ai vrea sa devii mai increzator in tine doar imbracandu-te cu un pulover galben?  Pentru ca fiecare culoare ascunde in sine o forma de energie emotionala.

Codul culorilor descifrat sclipitor, in ritm alert, cu umor, fascinatie si uluire.

De ce tie iti place galbenul, iar mie, nu, de ce tie ti se pare ca rosul e incitant si prietenos, in vreme ce mie mi se pare agresiv si obositor, de ce ieri m-am imbracat in portocaliu si azi nici sa nu il mai vad, de ce albastrul tie iti vine bine si pe mine ma intristeaza? Pentru ca psihologia culorilor iti dezvaluie adevarata personalitate. Intr-o lume fara culori ne-am pierde unii pe altii si, cel mai trist, ne-am pierde si pe noi.

Culorile nu au legatura doar cu decoratiunile. Ele reprezinta, indubitabil, cele mai simple instrumente pe care le avem la dispozitie ca sa ne potentam emotiile pozitive si sa ne intarim starea de bine (…).

Cand iubesti culorile si ele te iubesc pe tine.

An aparitie: 2019

Colectie: Savoir-vivre

Editie: Cartonata

Format: 220 x 140 x 26 mm

Nr. pagini: 264

Traducator: Ines Hristea