Zahera - Romain Puertolas

epicentru stock
epicentru id 978-606-8564-37-1
157 леев

Romain Puertolas s-a nascut la Montpellier in 1975, a circulat mult si nu a refuzat niciun job. Doar fakir nu a reusit sa devina, desi nu i-ar fi lipsit nimic: inventivitate, conversatie, umor, o desavarsita conditie fizica si o infinita empatie fata de semenii sai. In copilarie isi dorea sa se faca stilist-trompetist, insa soarta ii rezervase un alt viitor. Intr-o continua miscare intre Franta, Spania si Anglia, a fost pe rand DJ, cantautor, profesor de limbi straine, translator-traducator, steward, magician, inainte de a-si incerca norocul ca spintecator de femei intr-un circ austriac. De unde a fost dat afara intr-un timp-record, din pricina lipsei de abilitati, pentru ca apoi sa opteze fara nicio ezitare pentru scrisul compulsiv. Romain Puertolas a lucrat timp de trei ani intr-o agentie de combatere a retelelor de trafic pentru imigranti. In prezent, este analist al Directiei de Politie a Frontierelor din Franta.

 S A   V I S A M ,   S A   Z B U R A M , S A   V I S A M   C A   Z B U R A M .   S A   C I T I M .

Pentru Providence Dupois, viata seamana un pic cu maioneza: cu cat mai multa agitatie, cu atat mai multe sanse de reusita. Pe cand tanara si frumoasa postarita se pregateste sa plece in Africa pentru a o lua pe fetita pe care o iubeste cel mai mult pe lume, un vulcan islandez erupe, paralizand intreg traficul aerian din Europa. Si atunci incepe cea mai palpitanta, mai neobisnuita si mai grozava calatorie. Dragostea iti da aripi. Sunteti gata sa va luati zborul?

Daca totul a inceput, pentru Romain Puertolas, prin marsul catre succes, intortocheat si planetar, al unui dulap cu carti plin cu Fakir-ul sau, totul va continua cu epopeea aeriana a lui Providence Dupois: in picioare dis-de-dimineata, nas de regina, sase degete la piciorul drept, postarita de profesie si mama din instinct. Blocata in aeroport de furia norilor de cenusa impinsi spre cer de un vulcan islandez, Providence nu poate ajunge in Maroc, nu poate ajunge la Zahera. Doar daca ar incerca sa zboare…

Daca Romain Puertolas a devenit cunoscut pentru primul sau roman, Extraordinarul voiaj al unui fakir care a ramas blocat intr-un dulap Ikea, (publicat in peste patruzeci de tari si in curs de adaptare cinematografica), e si gratie metodei sale neobisnuite de a scrie: pe telefonul mobil si pe haine. Acum se intoarce cu acest nou roman, in parte conceput sub dus, poate din nostalgia pentru timpurile in care visa sa devina scafandru pentru comandantul Cousteau, meserie pe care nu a apucat inca sa o practice.

An aparitie: octombrie 2015

Format: 135 x 210

Nr. pagini: 192

Traducator: Luminita Corneanu