П Cuvânt: Jocurile foamei de cuvinte - Igor GUZUN & Sergiu BEZNITCHI

epicentru stock
epicentru id 9789975875516
150 леев

„Vin cu dragoste pentru tine”, carte, idee... Așa au auzit autorii acestei cărţi răspunsul venit din partea Vinăriei „Château Vartely” la solicitarea de sprijin. Și parcă am deslușit și ecoul: „Mulţumim că v-aţi gândit la noi” al colecţiilor valoroase de vinuri „Taraboste” și „Individo”, create de Vinăria „Château Vartely” parcă special pentru inspiraţie.

Autorii acestei culegeri de cuvinte și sensuri încrucișate se aliniază eforturilor mari ale Micilor Producători de Vinuri din Moldova, autori ai celor mai fine și surprinzătoare vinuri din Moldova, dar și dedicaţiei cu care Moldova este promovată ca destinaţie turistică, întâi pentru cei din Moldova, apoi pentru oaspeţii lor, sub egida simbolului naţional „Pomul Vieţii”, pentru a re-descoperi căile vieţii.

Fragmente din cartea „П CUVÂNT: Jocurile foamei de cuvinte” de Sergiu Beznițchi și Igor Guzun



De la proberbialele „Ai carte, ai parte” și „Cine știe carte, are patru ochi” și până la mai noile „Ochii care nu se văd se uită. Într-o carte” sau „Dă-te la o carte”, limba română ne oferă atâtea ocazii ca să strecurăm între două vorbe și o carte. Și atunci nu doar vorbele, ci și persoanele devin, poate înțelepte. 


Adevărul este întotdeauna la mijloc. La mijlocul cărții. Apa trece, cărțile rămân. Banii nu au miros, dar cărțile au. Chiar arome. E drept, cu o carte nu se face primăvară. Dar cu o carte, sigur. „După răzbloi, mulți eroi în cărți. Numai peste 500 în „Război și pace” de Lev Tolstoi.

Nu haine îl face pe om, cartea. Haine. Goethe. Ziua bună se cunoaște de dimineață. Ca o carte după autor și copertă. Cine caută, găsește. Timp pentru o carte. Nu vasul, dar ce pui în el miroase. La fel e și cartea. Capul plecat spre lectură sabia nu-l taie. Dar din dar se face bibliotecă.