12 creatoare care au schimbat istoria

epicentru stock
epicentru id 978-606-8564-00-5
252 леев

     De la Coco Chanel la Vivienne Westwood și Carven, cu opriri spectaculoase în biografiile unor nume iconice în istoria haute couture, ca Elsa Schiaparelli, Nina Ricci și Miuccia Prada.

 

     Somptuozitate și eleganţă lejeră, tragedii personale și idile cu iz de carte poştală, șampanie, parfumuri fine și rochii desprinse, parcă, din visul unui Salvador Dalí. Un exercițiu de rafinament seducător și de istorie emoționantă, adesea inedită și, nu o dată, luxuriantă în detaliu, farmec și stil.

     Vivienne Westwood. Londra o consideră regina modei, iar ea își merită coroana de „Queen Viv“, între rock și crinoline, urmându-și crezul: „Fiți rezonabili și cereți imposibilul!“

     Presa e în delir, într-atât de imposibil de clasificat e această anarhistă chic. Și o supranumește pe celebra crazy stylist Notre-Dame a punkiștilor. Extravaganta Miss Westwood. O doamnă bizară. Lady Vivienne. Diva excentricilor.

     Creatoarea unei mode îndrăznețe, militante și anticonformiste, Westwood rămâne una dintre cele mai inventive minți de pe planeta haute couture. Iar insolența, virtuozitatea și umorul ei au devenit un cult, fiind considerată, dincolo de Canalul Mânecii, oracolul absolut al șocului și al look-ului.

     Clasicul miza pe alb, pe negru, pe gri. Concurența venea cu roz-aprins, violet și auriu. Chanel își gândea colecțiile ca o reacție „contra“, în vreme ce Schiaparelli concepea „pentru“. Bineînțeles, războiul celor două doamne va fi câștigat de Chanel, pentru că plebeul încăpățânat învinge întotdeauna aristocratul disprețuitor.


„– Se spune că într-o seară, la Ciro, înainte de război, ați numărat douăzeci și trei de rochii Chanel. Dar ați fi adăugat, numai una e autentică: a mea!

– Douăzeci și trei? E o exagerare! Să fi fost opt sau nouă.“


Autor BERTRAND MEYER-STABLEY

Traducător(i) IOANA BÂLDEA-CONSTANTINESCU

Ilustrator ANA WAGNER

Colecție SAVOIR-VIVRE

Tip copertă NECARTONATĂ

Format 135 x 210 mm

Număr pagini 392

Interior ALB/NEGRU

An apariție 2014

ISBN 978-606-8564-00-5


„Moda trece, stilul rămâne. Moda e creată dintr-o idee amuzantă care se consumă pe loc. Stilul rămâne... ca un copac. Același copac, dar altul în fiecare primăvară. Oamenii spun că nimic nu se schimbă, însă ei nu se uită în jur...“. Coco Chanel