Filozofia vinului - BARRY C. SMITH

epicentru stock

Vinul este asemenea omului. Niciodată nu știi până unde să îl respecți și când să îl disprețuiești, când să îl iubești și când să începi să îl detești, de câtă generozitate este capabil și când se transformă în demon. Să nu fim mai nemiloși cu vinul decât suntem cu noi înșine și să recunoaștem în gustul lui căldura, forța, lumina, culoarea și taina, toate daruri ale naturii, încununate de parfumul ținutului, unde zeii au fost invitați și și-au găsit un cămin. Ad augusta per angusta. Încercați să rămâneți tânăr ca un Beaujolais și să îmbătrâniți ca un vin de Bourgogne!

Eseuri lucide și analitice, scrise de filozofi de seamă, lingviști, biochimiști, producători și critici de vin, într-o abordare filozofică a unei experiențe eterne.

Bucuria vinului este oare mai intensă pentru un expert decât pentru un novice? Gustul vinului este determinat de ceea ce se află în pahar sau de ceea ce există în mintea degustătorului?

Concluziile trase de două persoane, după degustarea aceluiași vin, pot fi identice? se întreabă Jancis Robinson, o autoritate în domeniul vinului și editoare a faimosului Oxford Companion to Wine, în acest volum neprețuit pentru toți cei care privesc cu seriozitate experiența și desfătarea oferite de vin.

Detalii