Arta de a dărui libertate - VÉRONIQUE AÏACHE

epicentru stock

Un demers sclipitor și alert pentru o libertate autentică, la care râvnim fără să ne gândim o clipă că de fapt o avem, și am avut-o dintotdeauna, dar nu am știut cum arată, nici ce să facem cu ea și nici unde să o căutăm, când, în realitate, ea se află atât de aproape. Mai precis, în fiecare alegere pe care o facem. Iar dacă alegerea este bună, libertatea va căpăta aripi.

 

... Din asta se alcătuiește viața. Din mici alegeri anodine și din mari alegeri justificate. Și într-un caz, și în celălalt, chiar dacă sufletul se luptă fără încetare cu conștiința, și simțul datoriei te îngenunchează, alegerea, oricare ar fi ea, poate fi considerată singura libertate pe care o ai, dar numai în respectul de sine și pentru cei din jur.

 

„Dacă libertatea înseamnă ceva, înseamnă dreptul de a spune oamenilor ceea ce nu vor să audă.“ GEORGE ORWELL

 

„Libertatea nu este nimic altceva decât o ocazie de a fi mai buni.“ ALBERT CAMUS

 

„Lanțurile sclaviei nu leagă decât mâinile. Spiritul este cel care te face om liber sau sclav.“ FRANZ GRILLPARZER

 

„Suntem mai interesați de libertatea de a alege decât de puterea de a face cea mai bună alegere.“ STANISLAS LESZCZYNSKI, Le philosophe bienfaisant

 

„Libertatea e facultatea de a-ți alege constrângerile.“ JEAN-LOUIS BARRAULT

 

Autor

Véronique Aïache este jurnalistă, specializată în domeniul bien-être, și are o activitate publicistică intensă în presa franceză dedicată femeilor. Datorită iubirii ei necondiționate pentru pisici, a devenit expertă în terapia psihoemoțională cu feline și a scris mai multe lucrări care prezintă virtuțile vindecătoare ale acestor ființe care ne însoțesc pe drumul vieții, grațioase și răsfățate. A fondat un canal de televiziune pe internet, TvCats, unicul din lume dedicat în exclusivitate pisicilor și companionilor umani ai acestora. Véronique Aïache este căsătorită și locuiește în Boulogne-Billancourt.