Ghidus cel curajos - Mario Ramos

epicentru stock
epicentru id 9786068986166

VÂRSTA: +5 ani

O fabulă modernă despre putere și libertate.

Povestea lui Ghiduș cel curajos începe demult, când leul Leon ajunge într-o bună zi rege. Un rege bun, dar pe care gustul puterii îl transformă începtul cu încetul și îl face în scurt timp de nerecunoscut. Leon începe să dea legi după bunul plac și să inventeze războaie. Într-o bună zi, poruncește ca nicio pasăre să nu mai zboare!

Dar iată că undeva, la marginea împărăției sale, o pasăre își iubește atât de mult puiul, încât uită să-i frângă aripile, așa cum poruncise Leon cel cumplit. Puiului îi place să îi facă pe toți din jur să râdă și poartă un nume cât se poate de potrivit firii sale, anume Ghiduș. Într-o bună zi, pofta de râs a lui Ghiduș se abate și asupra tiraniei lui Leon. Și, așa cum ne-a învățat mereu istoria, nicio tiranie nu rezistă în fața râsului liber.

„Ghiduș cel curajos” este ultima carte a lui Mario Ramos și cea mai profundă poveste a lui. De ce este regele rege – sau altfel spus, în ce constă puterea? Iată o întrebare esențială, la care putem medita împreună cu copiii noștri.