Regele Curcubeu - Amalia Banaș, Diana Margareta Cepleanu

epicentru stock
epicentru id 9786068986241

Regele Curcubeu este o antologie de texte clasice care au ca temă răbdarea și foloasele ei, dar și nerăbdarea și pierderile pe care le declanșează. Poveștile vin din tradiții culturale diverse, precum cea chineză, persană, egipteană, evreiască sau europeană. Unele dintre ele sunt fabule, altele povești culte, iar altele basme sau pilde din Pateric.

Poveștile și pildele cuprinse în carte:

  1. Copacul și ochiul de apă
  2. Cum să faci un milion de bani de aur
  3. Gâsca și ouăle de aur
  4. Ji Chang învață să tragă cu arcul
  5. Agathon și ologul
  6. Iepurele și broasca țestoasă
  7. Regele Curcubeu
  8. Copilul furat
  9. Sabia de lemn
  10. Bățul care a înflorit

Fără să fie o carte moralizatoare, antologia invită cititorii să descopere povești clasice care au devenit universale prin felul elegant în care tratează sufletul omenesc.

Amalia Banaș este pasionată de fotografie, de cercetările în dezvoltarea timpurie a copiilor și colecționează cu pasiune carte pentru copii, pe care o prezintă regulat pe pagina sa Locul de citit. În prezent, Amalia Banaș lucrează ca profesor de artă pentru copii și ține diverse ateliere creative de povești cu final neașteptat.

Diana Margareta Cepleanu a absolvit în 1982 secția de pictură a Facultății de Arte din București. În 2008, sub impresia puternică pe care i-a lăsat-o arta lui Roberto Innocenti, și-a dorit să devină ilustratoare. A început prin a picta „cărți de mână” și a participat cu lucrări la numeroase concursuri și expoziții internaționale, unde a obținut nominalizări și premii. În 2010, a fost selecționată la prestigioasa Expoziție a Ilustratorilor de la Bologna. În 2012 a devenit membră a Asociației Ilustratorilor Italieni. Tot în 2012 a fost distinsă cu medalia de argint la Muzeul OSHIMA al Cărții Ilustrate din Toyama, Japonia, pentru cartea „Grădina de jos”, realizată manual. Diana Margareta Cepleanu a mai ilustrat pentru editura noastră „Cartea meseriilor dispărute” de Mircea Stanciu.