Spre Polul Sud - Emil Racoviță

epicentru stock
epicentru id 9786068986180

VÂRSTA: +7 ani

Povestea celebrei expediții arctice belgiene la care a luat parte Emil R

La sfârșitul secolului XIX, Emil Racoviță era invitat să participe ca naturalist la expediția belgiană condusă de Adrien de Gerlache. Expediția se îndrepta spre Antarctica și își propunea să petreacă acolo un an de zile pentru a face cercetări științifice.

Întors din Antarctica, Emil Racoviță a povestit tuturor aventuroasa expediție. Relatările sale au fost cuprinse ulterior în cartea „Spre Polul Sud”, apărută în mai multe ediții de-a lungul timpului. Textul acestei ediții este preluat din ediția apărută în 1968 la Editura Tineretului, dar actualizat pentru cititorul de astăzi.

Scurtă și scrisă în ritm alert, cartea „Spre Polul Sud” este o excelentă incursiune în lumea exploratorilor, așa cum se văd ei înșiși. Recunoaștem în paginile cărții umorul hâtru al povestitorilor moldoveni și precizia naturalistului pasionat de formele de viață.

Supracoperta cărții funcționează ca afiș și are două fețe:

– fața 1: colaj de fotografii de arhivă din timpul expediției

– fața 2: fotografiile membrilor echipajului, harta traseului parcurs de nava Belgica și harta Strâmtorii Gerlache, realizată pentru prima dată de echipajul din care făcea parte și Emil Racoviță.

Ilustrațiile cărții au fost realizate de artistul Eugen Berlo prin tehnica linogravurii.

acoviță, așa cum a scris-o el însuși.