Ernest și Celestine la muzeu - Gabrielle Vincent

epicentru stock
epicentru id 9786068986203

VÂRSTA: +3 ani

Celestine se rătăcește de Ernest la muzeu, prilej pentru a cunoaște experiența rătăcirii și regăsirii.

Ernest este pasionat de istoria artei, iar la muzeu descoperă o mulțime de tablouri care îl captivează. Galeria interminabilă i se pare însă plictisitoare lui Celestine, care se rătăcește de Ernest. Cei doi prieteni se caută neliniștiți prin muzeu și, cu ajutorul paznicilor, se regăsesc. Celestine a tras însă o spaimă uriașă, din care își revine abia acasă, mângâiată de cuvintele afectuoase ale lui Ernest.

Ursul Ernest și șoricica Celestine sunt printre cele mai îndrăgite personaje din literatura europeană pentru copii. Ilustrate în acuarelă, poveștile lor surprind întâmplări din viața oricărui copil: micile bucurii sau dezamăgiri, pierderea unei jucării, capriciile zilnice. Textul simplu și puterea evocatoare a imaginilor pastelate fac din această serie de povești o capodoperă de mare sensibilitate și o primă școală a vieții pentru micii cititori.

Din aceeași serie: Ernest și Celestine l-au pierdut pe Simeon, Ernest și Celestine la picnic

Gabrielle Vincent este pseudonimul sub care a publicat cărți pentru copii pictorița belgiană Monique Martin (1928-2000). În anii ’80, Monique Martin s-a dedicat cu pasiune ilustrației de carte pentru copii și a devenit creatoarea unor albume memorabile.