Să dormi ca un tigru - Mary Logue, Pamela Zagarenski

epicentru stock
epicentru id 9786068986081

VÂRSTA: +3 ani

O fetiță căreia nu îi este somn vrea să știe dacă toate câte sunt pe lume merg la culcare. Și melcul? Și balena? Și tigrul merge la culcare?

Sunt cărți de noapte bună care ne bucură simțurile într-un mod neobișnuit: felul în care curge povestea, ritmat și simetric, felul în care se întrepătrund culorile – toate au un efect aproape terapeutic. „Să dormi ca un tigru” este una dintre acele cărți de noapte bună fermecate, care le plac deopotrivă copiilor și părinților.

O fetiță căreia nu îi este somn vrea să știe dacă toate câte sunt pe lume merg la culcare. Părinții îi răspund atenți și delicați, plimbând-o prin lumea animalelor și a obiceiurilor lor de somn. Da, toate dorm, de la melcii cei mici până la tigrul cel puternic și balenele care se rotesc în largul oceanului. Și va adormi și ea pe negândite, ca un tigru scufundat în poveste.

Ilustrațiile cu texturi suprapuse și culori feerice semnate de Pamela Zagarenski au un hipnotism aparte, făcând mai ușoară trecerea spre poveste și apoi spre lumea viselor.

Cartea „Să dormi ca un tigru”, prima carte pentru copii scrisă de Mary Logue, a primit medalia Caldecott Honor în anul 2013.