Albinuța: Abecedar - Grigore Vieru

epicentru stock
epicentru id 9789975866217

Cunoscutul Abecedar Albinuta, aparținând poetului Grigore Vieru se adreseaza preșcolarilor, școlarilor, educatorilor, învățătorilor, și, nu în ultimul rând, părinților, bunicilor și fraților mai mari. Ilustrații de Lică Sainciuc.

A fost tiparită pentru prima dată în 1979, urmând apoi nenumarate ediții, cu un tiraj general de peste 1 milion de exemplare. A devenit o carte de capatâi pentru mai multe generații de copii.

A devenit o carte de căpătâi pentru mai multe generaţii de copii. Prima ediţie în grafie latină s-a tipărit în 1994 la Editura Didactică şi Pedagogică din Bucureşti, având un tiraj de 200 000 de exemplare.

Revăzută şi completată cu versuri şi cântece noi, include poezii pentru copii semnate de Tudor Arghezi, Lucian Blaga şi George Coşbuc şi o prezentare grafică de excepţie, premiată la nivel internaţional, ce exprimă universul fascinant al copilăriei, simplu şi totodată complex, aparţinând renumitului artist plastic Lică Sainciuc.

Este valorificat astfel întreg arsenalul mijloacelor în stare să-l antreneze pe copil în joc şi în procesul cunoaşterii: reprezentare sonoră si vizuală, miniatură, cântec, ghicitoare, proverbe, numărătoare, frământări de limbă, frazare aliterativă, alegorie, parabola şi simbol, acrostih, motive religioase. Noua ediţie dă prin tiparul excelent expresivitate ilustraţiilor lui Lică Sainciuc care întregesc prin fantezia şi fineţea coloristică textele literare.

ALBINA

Zum-zum-zum, cu mare zor,
Unde vreau acolo zbor.
Nu mă-ntreabă nici un om
Ce caut la el în pom.

  • Editura: Cartier
  • Domeniu: Copii și adolescenți
  • An ediţie: 2021
  • Ediţia: XVIII
  • Pagini: 116
  • Format: 225x215, legat
  • ISBN: 9789975862691