Iluziile literaturii române

epicentru stock
epicentru id 978-973-46-7074-1
195 lei
135 lei

Număr pagini: 296                                                                   

ISBN: 978-973-46-7074-1                                                                   

Tip ediție: broșată                                                                   

Format: 145x225                                                                   

An apariție: 2017

Eugen Negrici 

Iluziile literaturii române a fost desemnată „Cartea anului 2008” de revista România literară şi Fundaţia Anonimul 

Iluziile literaturii române de Eugen Negrici este un alt fel de istorie a literaturii române care va dinamita toate miturile culturale adînc înrădăcinate în conştiinţa publică. O carte gravă şi explozivă scrisă cu acea responsabilitate pe care ţi-o dă o viaţă de studiu şi cercetare, cu acel curaj pe care cunoaşterea profundă a operelor literare ţi-l insuflă, cu amărăciunea şi luciditatea specialistului.

„Cartea lui Eugen Negrici este o analiză lucidă, intransigentă, convingătoare a miturilor care parazitează istoria literaturii române, dar e, deopotrivă, şi o profesiune de credinţă, rostită cu o sinceritate îngîndurată. Fiindcă, îndărătul enunţurilor tăioase şi al paginilor încărcate de un sarcasm amar, se mistuie o mare iubire rănită.” (Paul Cornea)

„De o extremă luciditate, ca tot ce scrie Eugen Negrici, nu fără asprime, dar şi înţelegere, la fel ca Literatura română sub comunism, această carte care spulberă iluzii va fi citită cu pasiune, va stîrni dezbateri şi, nu mă îndoiesc, se va impune ca una de raftul întîi.” (Livius Ciocârlie)