Roata, roata prin lumea toata

epicentru stock
epicentru id 9786068544809

Grupa de vârstă: 3–9 ani
26 × 30 cm/ carte cu coperta cartonată/ 92 pag.
ISBN: 9786068544809/ An apariție: 2018
Traducere de: Lavinia Braniște

de Richard Scarry

Lumea cea veselă a lui Richard Scarry

În lumea sa cea veselă, Richard Scarry ne poartă pe toate continentele și ne invită să cunoaștem o mulțime de țări și orașe prin întâmplări pline de umor și ilustrații care abundă în detalii. 

 

Construită pe principiul clasic al fabulei – locuitorii   acestei lumi sunt animale – cartea oferă copiilor și un mesaj mai subtil și mereu actual. Dacă am încerca să trecem râzând peste diferențele dintre noi, de multe ori neînsemnate? Oare nu am descoperi cât suntem de asemănători?

 

33 de povești amuzante în 92 de pagini ilustrate format mare

 

Roata, roata prin lumea toata

 

  

Sunt tot felul de scriitori. Cei mai buni scriu cărți pentru copii.

  

(Richard Scarry) 

Roata, roata prin lumea toata

 

 

Richard Scarry (1919–1994) este unul dintre cei mai mari autori americani de literatură pentru copii. Cele mai cunoscute cărți ale sale sunt cele din seria „Lumea cea veselă”, o lume în care  personajele - numai animale, de toate felurile - sunt șoferi, zidari, polițiști, profesori sau savanți, locuiesc în case, conduc mașini, trenuri sau avioane, merg la munte, la mare sau la muzee - totul povestit cu foarte mult umor.

  

Nu mă interesează să scriu o carte care să fie citită o dată,
    apoi uitată pe raft. Sunt foarte fericit când oamenii îmi arată cum mi-au învelit cărțile în hârtie sau cum le-au lipit cu
bandă adezivă.

În întreaga sa carieră, Richard Scarry a scris și ilustrat peste 150 de cărți, iar cele mai multe dintre ele încă se publică în toată lumea. Generații de copii au petrecut ore în șir cu cărțile sale bogat ilustrate în care și-au regăsit, ca în oglindă, lumea în care trăiesc, povestită și desenată pe înțelesul lor.