Plimbarea domnului Pleașcă - John Burningham

epicentru stock
epicentru id 9786068996073
184 lei
175 lei

Grupa de vârstă: 3–7 ani

25 × 25 cm/ carte cu coperta cartonată/ 32 pag. 

ISBN: 9786068996073/ An apariție: 2019

Traducere de: Florin Bican

de John Burningham

Domnul Pleașcă pleacă la plimbare cu barca și toată lumea vrea să vină cu el. Nu e prea mult loc, dar dacă pasagerii sunt înțelegători, va fi o plimbare frumoasă și liniștită pe râu. Dar... dacă nu?


  

O vreme, au plutit fericiți împreună, dar apoi…     capra a dat cu copita,     vițelul a tropăit,     găinile au dat din aripi,     oaia a behăit,     purcelul s-a tăvălit,     cățelul a necăjit pisica,     pisica l-a fugărit pe iepuraș,     iepurașul a țopăit,     copiii s-au luat la harță,     barca s-a înclinat…

Plimbarea domnului Pleasca

 

Această poveste, spusă cu mult umor de John Burningham, poate fi un mod foarte atractiv și ușor de înțeles de a le vorbi copiilor mici despre un aspect esențial pentru o integrare armonioasă în societate: ce drepturi și ce responsabilități avem în relațiile cu ceilalți? 

 

Bunul domn Pleașcă nu refuză pe niciunul dintre cei care vor să vină cu el la plimbare cu barca. Nu-i pasă că unii au mâini, alții au aripi, unii au gheare, alții au copite — tot ce vrea domnul Pleașcă este ca ei să respecte câteva reguli simple. 

 

De ce? De ce există atâtea reguli pe lume? Și chiar trebuie să le respectăm, chiar și când suntem copii? Da, trebuie, ne spune povestea domnului Pleașcă, dacă vrem să trăim împreună, oricât de diferiți suntem, și să ne bucurăm de tot ce ne oferă viața. Altfel, barca în care ne aflăm cu toții se răstoarnă.