Pietrele lui Aston - Lotta Geffenblad

epicentru stock
epicentru id 9786069539149

Autor: Lotta Geffenblad

Ilustrator: Lotta Geffenblad

Editura: Portocala Albastră

An aparitie: 2014

Coperta: Cartonata

Format: 200 x 260 mm

Nr. pagini: 28

ISBN: 9786068544052


„Pietrele lui Aston” (Astons Stenar), apărută în 2005, a fost   imediat apreciată pentru poezia textului și magia ilustrațiilor   care povestesc împreună, cu umor și duioșie, despre cum ar   trebui să fie copilăria: liberă, nestingherită, plină de dragoste.  

 

 

E o seară mohorâtă de toamnă târzie. Frigul se strecoară tiptil printre umbre. De pe alee se aud pași. Pleosc! Pleosc! Uite-l și pe Aston. E cu mama, care duce câteva plase grele. Brânză, spanac și pește de la piață. Brusc, Aston se oprește. A zărit ceva. O piatră aspră, udă și strălucitoare. Aston își scoase mănușa și-o atinse cu lăbuța. E așa de rece! Sărăcuța…

Pietrele lui Aston

 

Lotta Geffenblad (n. 1962), ilustratoare și autoare suedeză de   cărți pentru copii, s-a inspirat în „Pietrele lui Aston” din arta   tradițională japoneză de imprimare cu blocuri de lemn.

 

„Este o mare bucurie să spui povești! Orice se poate întâmpla   într-o carte ilustrată. Te poți folosi de culori, de forme, de intrigă   sau de sentimente pentru a te juca într-un mod captivant, în   deplină libertate. Este minunat să fii cel care deschide altora   poarta către minunata lume a cărților ilustrate, fie citind povești   copiilor, fie ca autor de cărți.” (Lotta Geffenblad)