O zi de iarnă cu familia Șoricel - Kazuo Iwamura

epicentru stock
epicentru id 9786068544618

Grupa de vârstă: 2–7 ani

20 × 26 cm/ carte cu coperta cartonată/ 32 pag. 

ISBN: 9786068544618/ An apariție: 2017

Traducere de: Andreea Sion

de Kazuo Iwamura

Zăpadă, ceai cald și gogoși

Iarna, cu gerul ei, nu-i sperie deloc pe cei din familia Șoricel. În scorbură e cald, cămara e plină și lemnele de foc sunt de ajuns până la primăvară. Treburi nu prea sunt, așa că șoriceii se joacă sau meșteresc câte ceva. Ce-ar fi să construim un joc - cu tablă, zaruri și pioni? Sau să ne reparăm săniile? Sau să facem gogoși? Cu ceai cald? Cu. Și cu dulceață. Iar dacă se oprește vijelia de afară, ieșim să ne jucăm în zăpadă? Cine o să se dea cel mai repede pe derdeluș?

 

Suntem o familie de 14 șoricei: tata, mama, bunicul, bunica și 10 frați: Brăduț, Codruț, Sânziana, Petruța, Mugur, Bujor, Merișor, Brândușa, Romanița și Ghiocel.

        

Kazuo IWAMURA s-a născut la Tokyo în 1939.    A făcut studii de artă și design, iar cariera și-a început-o ca grafician la emisiunile pentru copii ale NHK, televiziunea japoneză. A lucrat și ca designer într-o companie de produse cosmetice, după care s-a decis să devină autor și ilustrator de cărți pentru copii. A publicat zeci de titluri, în Japonia și în întreaga lume. Printre cele mai iubite sunt cărțile cu aventurile de zi cu zi ale familiei Șoricel — cărți despre universul cald, luminos și plin de iubire al copilăriei și vieții de familie.