O casă nouă pentru familia Șoricel - Kazuo Iwamura

epicentru stock
epicentru id 9786068544458

Grupa de vârstă: 2–7 ani

20 × 26 cm/ carte cu coperta cartonată/ 32 pag. 

ISBN: 9786068544458/ An apariție: 2017

Traducere de: Andreea Sion

de Kazuo Iwamura


„Am făcut cu mâinile noastre o casă, un pod și un jgheab pentru apă”

Familia Șoricel are nevoie de o casă nouă. Colțul de pădure în care locuia a dispărut, copacii au fost tăiați și nu se mai poate sta acolo. În căutarea unui nou adăpost, drumul spre inima pădurii este greu și uneori primejdios. Și nici nu este ușor, odată ce ai găsit locul potrivit, să construiești o casă, să aduni provizii și să captezi apa de la izvorul din apropiere. Dar mama și tata știu  exact ce trebuie făcut,  iar bunicii sunt de mare ajutor cu experiența și răbdarea lor. Totul va fi bine și nimic nu e mai plăcut decât să te bucuri de roadele muncii tale.

 

Suntem o familie de 14 șoricei: tata, mama, bunicul, bunica și 10 frați: Brăduț, Codruț, Sânziana, Petruța, Mugur, Bujor, Merișor, Brândușa, Romanița și Ghiocel. 


Kazuo IWAMURA s-a născut la Tokyo în 1939.    A făcut studii de artă și design, iar cariera și-a început-o ca grafician la emisiunile pentru copii ale NHK, televiziunea japoneză. A lucrat și ca designer într-o companie de produse cosmetice, după care s-a decis să devină autor și ilustrator de cărți pentru copii. A publicat zeci de titluri, în Japonia și în întreaga lume. Printre cele mai iubite sunt cărțile cu aventurile de zi cu zi ale familiei Șoricel — cărți despre universul cald, luminos și plin de iubire al copilăriei și vieții de familie.