Citește-i iepurașului tău - Rosemary Wells

epicentru stock
epicentru id 9786068544823

Grupa de vârstă: 0–3 ani

17 × 20 cm/ carte cu coperta plastifiată/ 24 pag. 

ISBN: 978-606-8544-82-3/ An apariție: 2018

Traducere de: Florin Bican

de Rosemary Wells

Dragi părinți, aceasta este o carte și pentru voi, nu numai pentru copiii foarte mici, de până la trei ani. Este  o poezie ilustrată,  completată de câteva pagini, realizate de asociația Citim Împreună România, despre cât de important e să citim împreună cu copiii de la început, din primele lor zile.  

 

  

Un copil are nevoie de o pădure de cuvinte pe care  s-o cutreiere, de o mare de cuvinte în care să se scalde. (Frank Bruni, jurnalist)

 

În primii trei ani de viață, creierul nu are nevoie de jucării extravagante, părinți cu doctorat sau internet de mare viteză. Ceea ce-i trebuie tânărului creier cel mai mult este un lucru pe care orice părinte, bogat sau sărac, cu diplomă de liceu sau fără, poate să i-l ofere oricând: vorbirea. Cuvintele și dialogul sunt cele care construiesc mintea unui copil.

Conversația dintre un adult iubitor și, da, chiar un          nou-născut este cea care formează și hrănește tânărul          creier. O mulțime de cuvinte. O mulțime de cuvinte frumoase, descriptive, pline de înțeles, rostite cu dragoste.  Sunt peste tot. Ca razele soarelui, cuvintele, în număr          nelimitat, sunt la îndemâna aproape oricui.          
Și totuși, în ciuda acestui lucru surprinzător, mulți          bebeluși trec prin primii trei ani de viață fără bogăția de          cuvinte și dialogul de calitate după care tânjește mintea        lor. De ce se întâmplă asta?