Cinci minute de răgaz - Jill Murphy

epicentru stock
epicentru id 9786068544472

Grupa de vârstă: 2–7 ani

23 × 19 cm/ carte cu coperta plastifiată/ 32 pag. 

ISBN: 978-606-8544-47-2/ An apariție: 2017

de Jill Murphy

Doamna Trompă vrea câteva minute de răgaz. Singură. Baia e pregătită, fierbinte și cu multă spumă. Alături, o ceașcă de ceai, pâine prăjită și gem. Cine poate rezista unui asemenea răsfăț? Cei trei copii ai familiei Trompă sigur nu.

 

Deși pare  o poveste simplă, spusă pe un ton relaxat și învăluită în mult umor, „Cinci minute de răgaz” (Five Minutes Peace) abordează un subiect  important: cum îi facem pe copii să înțeleagă faptul că părinții  au dreptul să fie obosiți, să-și piardă răbdarea, să nu aibă chef de joacă sau să stea uneori singuri cu propriile gânduri? Cu alte cuvinte, un părinte are voie să NU fie perfect, iar asta nu înseamnă că nu este un părinte bun.

Jill MURPHY(n. 1949, Londra) este o autoare și ilustratoare de cărți pentru copii din Anglia. A devenit  cunoscută datorită seriei de cărți cu familia Trompă (The Large Family), în care cu imaginație, subtilitate și foarte mult umor descrie viața de zi cu zi a membrilor unei familii obișnuite cu care se pot identifica nu numai copiii, ci și părinții.