Căsuța - Virginia Lee Burton

epicentru stock
epicentru id 9786068544083

Grupa de vârstă: 3–8 ani

20 × 20 cm/ carte cu coperta cartonată/ 48 pag. 

ISBN: 9786068544083/ An apariție: 2014

de Virginia Lee Burton

A fost odată o căsuţă undeva departe, într-un sat. Era o căsuţă foarte frumoasă, solidă şi bine construită. Cel ce o construise atât de bine spusese: „Această căsuţă nu va fi vândută niciodată, nici pentru tot aurul din lume, şi în ea vor trăi şi stră-stră-nepoţii stră-stră-nepoţilor noştri.” Căsuţa era foarte fericită acolo sus, în vârful dealului pe care fusese construită. Îi plăcea să privească peisajul din jur. Admira răsăriturile şi apusurile. Zilele treceau una după alta, fiecare puţin altfel decât cea de dinainte, dar căsuţa rămânea neschimbată. (Traducere: Andreea Demirgian)

 

Virginia Lee Burton (1909–1968) a fost ilustratoare, designer și autoare   americană de cărți pentru copii. „Căsuța” (The Little House), răsplătită în 1943   cu Caldecott Medal, este o poveste care înfățișează copiilor, pe înțelesul lor,   diferența tot mai mare dintre viața modernă, la oraș, și viața tradițională, mai   apropiată de natură. 

 

Copiii de azi, cu copilăriile lor urbane, vor descoperi   un alt ritm: nu cel al orașului grăbit, din care nu se mai deosebesc   anotimpurile, ci ritmul unui vârf de deal din care poți să numeri   stelele. Și cât de multe stele sunt!