Degete mici. Ediția a VI-a

epicentru stock
epicentru id 978-973-46-7909-6
155 lei
135 lei

Număr pagini: 232

ISBN: 978-973-46-7909-6

Tip ediție: broșată

Format: 130x200

An apariție: 2019

Romanul Degete mici a fost recompensat cu Premiul pentru debut al României literare, Premiul de excelență pentru debut în literatură al UNPR și Premiul Uniunii Scriitorilor pentru cel mai bun debut în proză. Degete mici a fost tradus și publicat în Ungaria (Magveto), Polonia (Czarne), Germania (Suhrkamp), SUA (Harcourt), Slovenia (Didakta), Slovacia (Kalligram), Italia (Fazi) și Spania (Acantilado).

„După mine, logica lucrurilor, a tuturor lucrurilor, e căutarea bucuriei. Iar scrisul, dincolo de tutun, de singurătate, de îndoieli, de prăbușiri, de învieri și de nervi măcinați, înseamnă o bucurie uriașă. E singurul meu criteriu.” (Filip Florian)

„Cititorul va găsi bucuria netulburată a unei proze strălucitoare, în care chiar și cea mai bizară descoperire rămîne demnă de a fi citită.” (Frankfurter Rundschau)

„În romanul său, Florian pune laolaltă mai multe fire narative, povești de război, moarte, alienare și politică, dar și miracole ciudate, totul într-o proză magnifică.” (Publishers Weekly)

Degete mici, romanul lui Filip Florian, îmbină realitatea și ficțiunea cu măiestrie, umor, tragism și mister.” (La Repubblica)