Ikigai sau sensul vieţii

epicentru stock
196 lei
153 lei

Bettina Lemke
Ilustraţii: Cristiana Radu
Colecţia savoir-vivre
Traducere: Mihai Moroiu
Carte legată, ilustrată color; 165 x 185 mm; 168 pp.
ISBN 978-606-8577-23-2


Bettina Lemke este autoare freelance, editoare și traducătoare.
După obținerea unei diplome în studii americane și literatură engleză și spaniolă, s-a ocupat mulți ani de activitatea editorială. În urmă cu șaptesprezece ani, a renunțat la munca într-o mare editură din München și s-a dedicat activității de autoare independentă. A tradus în germană, printre altele, volumele scrise de John Strelecky și Barbara Sher. Printre lucrările de succes publicate de ea se numără Der kleine Taschenbuddhist și, mai recent, Geschenke fuer die Seele. Bettina Lemke trăiește lângă München, dar petrece mai multe luni pe an în Irlanda, pe care o consideră un al doilea cămin.

ZÂMBET ȘI AMABILITATE, ENTUZIASM, EFICIENȚĂ, ENERGIE, SĂNĂTATE ȘI SPERANȚĂ, BUCURIE, DEMNITATE ȘI, NU ÎN ULTIMUL RÂND, SENTIMENTUL DE A FI VIU. PE SCURT, RAISON D’ÊTRE.

Ikigai – sau sensul vieții – este o delicată filozofie plină de rezonanță în cultura japoneză, care semnifică bucuria de a trăi fericit cu tine însuți, ceea ce, de fapt, înseamnă rațiunea de a trăi.

Iar pentru asta trebuie doar să cauți în fiecare zi și să descoperi:
•    lucrurile pe care le faci cu mare plăcere și îți aduc bucurie;
•    lucrurile pe care le faci cu mare plăcere și îți aduc bucurie, pentru care ești și plătit;
•    lucrurile pe care le faci cu mare plăcere și îți aduc bucurie, pentru care ești și plătit și care aduc bucurie și celor din jur.